Video: Amazing northern lights display over Iceland last night

Astronomer Sævar Helgi Bragason captured an amazing video of Northern …

Astronomer Sævar Helgi Bragason captured an amazing video of Northern Lights last night at Hótel Rangá. Screenshot/ Stjörnufræðivefurinn

Icelanders noticed an unusually vivid display of northern lights this last night, a display which is also fairly unusual for this time of year. Astronomer Sævar Helgi Bragason filmed the event and posted it on the Stjörnufræðivefur website with the caption," Most amazing northern light show I've seen in years."

See Bragason's video, captured at Hótel Rangá in south Iceland,  below.

Northern lights seen from Hotel Ranga August 27 2015

Vá! Í kvöld var glæsilegasta norðurljósasýning sem orðið hefur um árabil. Þetta myndskeið var tekið rétt í þessu frá Hotel Rangá. Myndskeiðið er óunnið og sýnt í rauntíma. Munið að smella á HD!! Video of the aurora borealis as seen from Hotel Rangá in Iceland August 27, 2015. The video has not been processed and is in real-time. Remember to click HD!!

Posted by Stjörnufræðivefurinn on Thursday, 27 August 2015

Weather

Cloudy

Today

8 °C

Partly cloudy

Later today

7 °C

Partly cloudy

Tomorrow

6 °C

Warning: Yellow Orange Red More